Nyhed fra Franske Carré

Nye maskiner er på vej

Efter en god tur til Frankrig og se på importmuligheder, er vi spændte på at kunne vise to maskiner frem som vi snart vil få hjem. Skulle du have interesse i at se eller høre mere om maskinerne er du velkommen til at kontakte os.

Franske Carré har gennem årenes løb investeret i at gøre landbrugsmaskiner mere moderne, fleksible og af bedre kvalitet. De opbygger og tilpasser deres maskiner efter kundens ønske og behov, deres motto lyder:

Vi vil ikke have kunden skal tilpasse sig til maskinen, vi vil have at maskinen skal tilpasse sig til kunden.

Stjernerenser

Stjernerenser fra Carré har stor kapacitet, giver mulighed for en arbejdshastighed på 15 km/t.

Fordel ved at bruge en stjernerenser frem for en strigle er at, striglen kan lægge afgrøderne ned hvilket den kan tage skade af. Stjernerenseren lægger ikke afgrøden ned, men stikker i afgrøden uden større tab. Udregninger og test af maskinen viser at udbyttetabet kun ligger mellem 1 og 2 procent.

En anden fordel er at man ikke behøver at så i rækker mere, men nu kan man bredså og derefter køre med stjernerenseren. Der er også mulighed for at kører mod så-retningen eller på kryds og tværs af marken.

Redskabet kan bruges i de fleste afgrøder (hvede, raps, majs, rødbeder osv.) Stjernerenseren kan fås fra 3 til 9 meter.

Det er muligt at få monteret frøkasse på maskinen, så der er mulighed for at så efterafgrøder.

Mekanisk radrenser med kamera

Radrenser med kamera fra Carré er til række afgrøder, som har en arbejdshastighed mellem 8 og 10 km/t. Maskinen kan tage fra 6 til 26 rækker alt efter hvad rækkeafstanden er indstillet til.

Renseren har sektions afblænding, i tilfælde af at man ønsker at afblænde en række.

Fordel ved radrensning kan være at det giver en forbedring af jordoverfladen og vandindtrængning. Ud over at maskinen fjerner ukrudt er den også med til at reducere forekomsten af skadedyr.

Der er mulighed for motering af tank til flydende gødning eller en tank til handelsgødning. Frøkasse kan også monteres på radrenseren.