Biofræser mindsker brug af kemikalier

Biofræser mindsker brugen af kemikalier som for eksempel round-up

Brug af fræser er normalt blevet betegnet som en dybere jordbearbejdning. Fræsningen er traditionelt en opfølgning på brug af kemikalier som for eksempel round-up. Men vil man forsøge at begrænse eller undgå brug af kemikalier er biofræseren en meget bedre ide, skriver Jens Lubeck i en pressemeddelelse.

Italienske Celli har over de sidste 10 år tæt i samarbejde med landmænd videre udviklet deres TIGER 190 fræser kaldet Tiger 190 Bio.

Biofræseren henvender sig primært til økologer og planteavlere, der ønsker at reducerer brugen af glyphosat, fortæller Jens Peter Lübeck.

Biofræserens rotor kører med meget hurtige omdrejninger og knivene er vinklet således, at afskæringen foregår vandret i hele fræserens arbejdsbredde. Det er kun plantedele og ikke underliggende jord, som bliver fræset op.

Grøn mark

- Marken vil ved rigtig indstilling af arbejdsdybde se grøn ud, når man ser sporet efter traktor og fræser. Det grønne vil visne og dø, og man har fået taget livet af det gamle plantedække uden brug af kemi, fortæller Jens Peter Lübeck.

Materialet, som biofræseren afskærer og slynger bagud, lander på marken således, at det tungeste materiale lander først og det lettere plantemateriale lander øverst. På den måde bliver planten skåret af og lagt op på marken og vil hurtigt tørre ud i vind og sol, og derved uddø. Hvis fræseren arbejder for dybt, vil plantematerialet ligge efter fræseren med for meget muld i rodnettet, og planten vil kunne gro videre i marken.

- Vi fra Jens Lübeck Agro ApS, oplever for tiden meget interesse for alternativer til kemikalier, og i samarbejde med konsulent Martin Bech er vi ved at få udbredt kendskabet til Celli's Biofræse, fortæller Jens Lübeck.

Biofræseren henvender sig primært til økologer og planteavlere, der ønsker at reducerer brugen af glyphosat, fortæller Jens Peter Lübeck.

Nyhed fra Unia

To fordelere giver dobbelt fordele på ny fronttank fra Unia

USF fronttanken muliggør kombineret såning og gødskning med høj præcision. Eksempelvis kan du ved grubbesåning af raps gødske i samme kørsel, da de to udmadere kan arbejde med udsædsmængder uafhængigt af hinanden. Maskinen er også ideel ved rækkerensning af f.eks. majs, hvor man ønsker at tildele både gødning og såning af f.eks. græs.

Den 1.600 liter store fronttank er udstyret med 2 udmadere. Tanken er opdelt i to lige store rum. Den hydrauliske blæser med en kapacitet på op til 24l/min sikrer at materialet, selv ved store udsædsmængder, bliver sendt effektivt ud til det bagpå monterede redskab.

USF fås både med mekanisk og elektronisk styring (ISOBUS-kompatibel) af udsædsmængde. På den viste maskine er der mekanisk styring af udsædsmængde.

Det smarte design af fronttanken sikrer føreren et godt udsyn. Det frontmonterede trin, den store åbning og den lave arbejdshøjde, gør det let for føreren at fylde tanken.

UNIA fronttank er en del af et stort maskinprogram. Maskinerne produceres i Polen hvorfor prisen kan holdes på et særdeles interessant niveau samtidig med, at kvaliteten er i topklasse. Jens Lübeck Agro i Hadsund har importen af hele UNIA redskabsprogrammet.

Unia USF er en ny fronttank med to rum og to fordeler til håndtering af eksempelvis både gødning og korn

Nyhed Agrokalina Antoks stjernerenser

Demo med Stjernerenser

Nu er foråret for alvor kommet og vi har stjernerenserne fra Agrokalina på demo. Vi viste redskabet frem på Agronord i marts måned og nu er det endelig muligt at prøve redskabet af i marken. Vi kører demo her i foråret 2020 med både 6 og 8 meter, der er mulighed for at få redskabet på demo i hele landet.

Vi kan levere stjernerensere på 6, 8 og 9 meter som er liftophængte eller 12, 14 og 18 meter som er bugserede. Ring endelig for mere information.

Stjernerenseren Antoks har en stor kapacitet, grundet den høje fart der kan køres med.

Antoks laver en luftning af jorden og løsner jorden effektivt, derudover løsner stjernerenseren ukrudt og ukrudtsskud helt uden at lave skader på markens afgrøder. Det er muligt at bruge redskabet i de fleste afgrøder (hvede, raps, majs osv.).

Med stjernerenseren kan du både køre på kryds og tværs af så retningen.  Rækkeafstanden på stjernehjulene er justerbar fra 100 mm. Armene som stjernehjulene er monteret på, er udstyret med fjedre som sikre at hjulene følger jordens overflade.

Stjernehjulene er udstyret med 15 tænder som er ærteformet, tænderne er vinklet 45 grader som er med til at give en god rensning og som skaber små "eksplosions" effekter. Hver tand på stjernehjulet er fastgjort med to bolte, som gør det hurtigt og nemt at udskifte defekte eller nedslidte tænder på stjernehjulet.