KNOLL MidiFix rundballepresser

KNOLL MidiFix rundballepresser

Vi oplever stigende interesse for KNOLL MidiFix rundballepresser / wrapper kombimaskiner og især er der efterspørgsel efter brugte maskiner.
Flere har fået øjnene op for fordelene ved wrapballer i MIDI størrelse med en bredde på 85 cm og en diameter på 90 cm.
Ballerne kan håndteres med håndkraft og ved mindre besætninger kan ballen opfodres mens den er frisk.
Dermed er ballestørrelsen økonomisk attraktiv.
KNOLL MidiFix rundballepresser kan ses på Roskilde dyrskue og Landsskuet.
KNOLL MidiFix rundballepressere samles i Holland og markedsføres af os.
MidiFix er den eneste presser på markedet der kan lave rundballer i MIDI størrelse.

Tekniske Data:

 • 85 cm brede baller med 90 cm i diameter (550 l volumen).
 • Automatisk Canbus styring via 7”touchscreen monitor.
 • Rotorsnitter med 7 knivrækker.
 • Netbinding.
 • Satellit wrapper med 2 stk. 500 mm wrapruller og kamera.
 • Vidvinkel PTO og ballevender.
 • 170 cm pick-up.

CHCNAV NX510 SE autostyring

CHCNAV er en af verdens største udbydere af GPS-udstyr.

NX510 SE er det sidste nye indenfor professionelle RTK autostyringsanlæg til eftermontering.

Systemet kører med minimum 2,5 cm nøjagtighed, men vil i flere tilfælde være endnu mere nøjagtig grundet at systemet tracker samtlige frekvenser der er til rådighed inkl. det nye GPS L5 signal.

Hvilket også betyder at systemet hurtigere er "oppe at køre" samt at du ikke mister signalet når du f.eks. kører under træer eller imellem bygninger.

 

 • Præcis RTK-signal med centimeter nøjagtig styring med indbygget Wi-Fi, Bluetooth 4.1 og 4G-modem

 • Tracker på samtlige tilgængelige satellitsystemer: GPS, GLONASS, Galileo & BeiDou

 • GNSS+INS terrænkompensationsteknologi sikrer håndfri kørselspræcision på 2,5 cm og under gunstige forhold helt ned til 0,5 cm

 • Kan nemt flyttes til andre enheder (ved gem af op til 10 køretøjs opsætninger)

 • Mulighed for at styre køretøjet baglæns

 • U-vending på forageren

Biofræser mindsker brug af kemikalier

Biofræser mindsker brugen af kemikalier som for eksempel round-up

Brug af fræser er normalt blevet betegnet som en dybere jordbearbejdning. Fræsningen er traditionelt en opfølgning på brug af kemikalier som for eksempel round-up. Men vil man forsøge at begrænse eller undgå brug af kemikalier er biofræseren en meget bedre ide, skriver Jens Lubeck i en pressemeddelelse.

Italienske Celli har over de sidste 10 år tæt i samarbejde med landmænd videre udviklet deres TIGER 190 fræser kaldet Tiger 190 Bio.

Biofræseren henvender sig primært til økologer og planteavlere, der ønsker at reducerer brugen af glyphosat, fortæller Jens Peter Lübeck.

Biofræserens rotor kører med meget hurtige omdrejninger og knivene er vinklet således, at afskæringen foregår vandret i hele fræserens arbejdsbredde. Det er kun plantedele og ikke underliggende jord, som bliver fræset op.

Grøn mark

- Marken vil ved rigtig indstilling af arbejdsdybde se grøn ud, når man ser sporet efter traktor og fræser. Det grønne vil visne og dø, og man har fået taget livet af det gamle plantedække uden brug af kemi, fortæller Jens Peter Lübeck.

Materialet, som biofræseren afskærer og slynger bagud, lander på marken således, at det tungeste materiale lander først og det lettere plantemateriale lander øverst. På den måde bliver planten skåret af og lagt op på marken og vil hurtigt tørre ud i vind og sol, og derved uddø. Hvis fræseren arbejder for dybt, vil plantematerialet ligge efter fræseren med for meget muld i rodnettet, og planten vil kunne gro videre i marken.

- Vi fra Jens Lübeck Agro ApS, oplever for tiden meget interesse for alternativer til kemikalier, og i samarbejde med konsulent Martin Bech er vi ved at få udbredt kendskabet til Celli's Biofræse, fortæller Jens Lübeck.

Biofræseren henvender sig primært til økologer og planteavlere, der ønsker at reducerer brugen af glyphosat, fortæller Jens Peter Lübeck.